دارک وب ، دیپ وب چیست ؟؟ | راش بنیان مدرن پاژ

دارک وب ، دیپ وب چیست ؟؟

Darknet

دارک وب چیست؟

دارک وب به قسمتی کوچک از دیپ وب گفته می‌شود که فعالیت‌های غیرقانونی مختلفی در آن جریان دارد. در واقع هر محتوا یا فعالیتی که روی سطح اینترنت غیرقانونی محسوب می‌شود مختص دارک وب است. اتفاقات وحشتناکی در این قسمت از اینترنت رخ می‌دهد که موجب شده ورود به آن به هیچ کاربری توصیه نشود. فروش مواد مخدر، برده، کودک، انواع و اقسام سلاح‌های گرم، دارو و حتی لباس از جمله فعالیت‌هایی هستند که در دارک وب جریان دارند. البته تمام فعالیت‌های دارک وب ترسناک و وحشتناک نیستند. در این بین می‌توان به فعالیت فروشگاه Silk Road یا جاده ابریشم اشاره کرد. جایی که بزرگ‌ترین فروشنده‌های کالاهای ممنوعه شروع به کار کردند و طی دو سال بیشتر از ۱۸۷ میلیارد دلار خرید و فروش در آن انجام شد..

همیشه از دیپ وب و دارک وب مانند افسانه‌ها یاد می‌شود اما دسترسی به نیمه تاریک اینترنت ساده‌تر از چیزی است که فکرش را می‌کنیم. تقریبا ۹۶ درصد از فضای اینترنت به دیپ وب اختصاص پیدا کرده. در واقع هر نوع اطلاعاتی که توسط موتورهای جستجو ایندکس نشده باشند در فضای دیپ وب قرار دارند. به عبارتی اگر شما نتوانید به اطلاعاتی از طریق سرچ گوگل دست پیدا کنید، آن دسته اطلاعات در فضای دیپ وب قرار گرفته. برای مثال هر بار که شما وارد ایمیلتان می‌شوید و پیام‌ها را چک می‌کنید، به دیپ وب پا گذاشته‌اید. شاید این مسئله با تصور شما از دیپ وب مغایرت داشته باشد، اما حقیقت همین است. در واقع دیپ وب مانند دیواری بزرگ است که از اطلاعات مهم و شخصی کاربران محافظت می‌کند.

جاده ابریشم وب سایتی که عاقبت خوبی نداشت .

عمر فروشگاه جاده ابریشم چندان طولانی نبود. FBI پس از دو سال فعالیت موسس وبسایت یعنی «راس اولبریک» را دستگیر کرد. او به دو بار حبس ابد و چهل روز حبس اضافه محکوم شد تا همه متوجه شوند فعالیت در دارک وب می‌تواند آخر عاقبت خوشی نداشته باشد. اما این مسئله موجب شد فعالیت‌های دارک وب کمتر یا متوقف شود؟ به هیچ عنوان. به محض بسته شدن فروشگاه جاده ابریشم نسخه دوم آن بارگذاری شد. یک سال نسخه دوم نیز بسته شد و پس از آن نسخه سوم فروشگاه جاده ابریشم در دسترس کاربران دارک وب قرار گرفت. این بدین معناست که فعالیت‌های دارک وب به هیچ عنوان قابل کنترل نیست. اما چرا FBI تمام راه‌های دسترسی به دارک وب را قطع نمی‌کند؟ اصلا نحوه ورود به دارک وب و استفاده از آن به چه شکل است؟

تفاوت بین دارک وب و دیپ وب :

اگر از طرفداران تکنولوژی باشید مطمئنا تا به حال نام‌های دارک وب و دیپ وب به گوشتان خورده است، بسیاری از افراد ماهیت این دو مفهوم را به جای هم به کار می‌برند، هر چند این دو موضوع تا حدودی به هم شباهت دارند اما باید بدانید “دارک‌ وب” زیر مجموعه‌ای از “دیپ‌ وب” است، در ادامه با راش بنیان همراه باشید تا بیشتر به بررسی این مبحث بپردازیم.

همانطور که گفتیم وب تاریک (Dark Web) زیر مجموعه‌ی وب عمیق (Deep Web) است، در حقیقت دارک‌ وب در یک لایه پایین‌تر از دیپ‌ وب وجود دارد، اینفوگرافیک زیر مثال خوبی است که می‌تواند تفاوت این موارد را برای شما نمایش دهد.

تصویر از همیار آی تی

https://www.hamyarit.com/

دیپ وب (Deep Web) چیست؟

دیپ وب یا وب عمیق به زبان ساده به آن بخشی از وب اطلاق می‌شود که موتورهای جستجو و کاربران مهمان امکان دسترسی به آن را ندارند، به عنوان مثال وبسایت‌هایی که برای دسترسی به آن‌ها باید در حساب کاربری خود لاگین کنید مثل صفحه‌ی انتخاب واحد دانشگاه، حساب ایمیل شما، انجمن‌ها و سایت‌هایی که برای مشاهده‌ی مطالبشان باید در آن‌ها حساب کاربری داشته باشد، صفحات سیستم‌های مدیریت محتوای وبسایت‌ها، دیتابیس وبسایت‌ها، پروفایل شبکه‌های اجتماعی و…

تمام این موارد مثال‌هایی از دیپ وب هستند، همانطور که مشاهده می‌کنید روزانه با بسیاری از این موارد سر و کار داریم و در حقیقت تمام ما تا به حال وارد دیپ وب شده و از آن استفاده کرده‌ایم.

پس با این تفاسیر دیپ وب به خودی خود ماهیت خطرناکی ندارد، بسیاری از افراد دیپ وب را با دارک وب اشتباه می‌گیرند، در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل به بررسی دارک وب پرداخته و هر آنچه باید در مورد آن بدانید را به شما بگوییم.

دارک وب (Dark Web) چیست؟

به شبکه‌ای از وبسایت‌ها گفته می‌شود که از دسترس عموم افراد خارج بوده و تنها با استفاده از ابزارهای خاصی می‌توان به آن‌ها دسترسی داشت، از آن‌جایی که این شبکه تقریبا غیر قابل ردیابی است هرگونه جرمی مثل خرید و فروش اسلحه و مواد مخدر، آزار و اذیت انسان‌ها، تهیه مدارک جعلی، قاچاق اعضای بدن انسان، درخواست برای قتل یک انسان، درخواست برای هک کردن یک شخص و هر نوع فعالیت غیرقانونی دیگری که فکرش را بکنید در آن قابل وقوع است.

ماجرای اتاق‌های قرمز دارک وب چیست؟

توجه: متنی که در ادامه می‌خوانید، تاحدودی آزاردهنده است، لطفا در صورتی که شرایط خاص، بارداری یا مشکلات قلبی دارید، بدون مطالعه‌ی این قسمت، به بخش بعدی مقاله مراجعه کنید، اطلاعاتی که در فضای اینترنت در خصوص اتاق‌های قرمز دارک‌وب پخش شده، در حقیقت شایعه هستند و هدف این افراد، تنها سو استفاده از کنجکاوی مردم و دریافت پول است، تا به‌حال سندی مبنی بر وجود اتاق قرمز در دارک‌وب یافت نشده.

اولین چیزی که با شنیدن نام اتاق قرمز (Red Room) به یاد آن می‌افتیم، درد، شکنجه و خون‌ریزی است، اما آیا این موراد واقعیت دارد؟ شاید شما هم این موضوع را شنیده‌اید که در اتاق‌های قرمز دارک وب، افراد پولی را می‌پردازند تا به شکل زنده، خوردن گوشت انسان، بریدن اعضای بدن، قتل، شکنجه، تجاوز به کودکان و آزار و اذیت دیگران را تماشا کنند! اما باید بدانید، وجود چنین چیزی در دارک وب، تنها یک شایعه است و عموم سایت‌های رد روم (Red Room) پس از دریافت پول، هیج اقدامی انجام نداده، نه خبری از شکنجه است و نه پخش زنده! تنها هدفی که پشت این وبسایت‌هاست، سو استفاده از کنجکاوی مردم و سرقت پول‌هاییست که پرداخت می‌کنند.

چگونه می‌توانیم وارد دارک وب شویم؟

همانطور که گفتیم این وبسایت‌ها به صورت معمول در دسترس عموم افراد قرار ندارند و تنها از طریق ابزارهای خاصی قابل دسترسی هستند، به شما توصیه می‌کنیم سعی کنید بدون دلیل و حتی از روی کنجکاوی نیز وارد این شبکه‌ها نشوید، چراکه افراد خلافکار و هکرهای بسیار ماهری در این‌گونه شبکه‌ها وجود دارند و در صورت عدم رعایت نکات ایمنی به سادگی می‌توانند اطلاعات حساس شما را به‌دست آورند، به یاد داشته باشید این افراد درحال انجام فعالیت‌های غیرقانونی هستند و در صورتی که احساس کنند فردی قصد کنکاش در کار آن‌ها را دارد یا به هر دلیلی احساس خطر کنند نسبت به او واکنش نشان می‌دهند.

اما خلاصه‌ای از نحوه‌ی ورود به دارک نت:

از آن‌جایی که این وبسایت‌ها مخفی هستند و به صورت معمول نمی‌توان به آن‌ها دسترسی داشت، شما باید از ابزار خاصی به نام TOR استفاده کنید، این برنامه ضمن مخفی کردن آدرس آی‌پی شما، اطلاعات ارسالی و دریافتی را از طریق شبکه‌ای خاص عبور داده و آن‌ها را رمزگذاری می‌کند، در حقیقت با استفاده از این ابزار هویت اصلی شما پنهان مانده و تا زمانی که خودتان اقدام به فاش کردن آن نکنید کسی قادر به شناسایی شما نخواهد بود.

ضمن اینکه آدرس وبسایت‌های موجود در دارک نت همانند سایر وبسایت‌ها نبوده و معمولا از یک نام به همراه یک رشته‌ی هش شده تشکیل می شود و در انتها نیز با پسوند Onion خاتمه می‌یابند.

به عنوان مثال آدرس یک وبسایت در دارک نت چیزی مشابه raush.onion خواهد بود (لطفا توجه داشته باشید که این آدرس یک آدرس فرضی بوده و به جای خاصی هدایت نخواهد شد)

کارهایی که هرگز نباید در دارک وب انجام دهید.

توجه: مجددا به شما توصیه می‌کنیم تا حد امکان وارد محیط دارک وب نشوید، چراکه علاوه بر خطراتی که در این شبکه وجود دارد فعالیت‌های غیرقانونی و غیر انسانی نیز در آن انجام می‌شود که مشاهده‌ی آن‌ها تنها باعث ناراحتی و سلب آرامش شما خواهد شد!

۱. بازکردن وب‌سایت‌های مختوم به onion. با مرورگر و استفاده‌نکردن از TOR

وب‌سایت‌هایی مانند Tor2Web و Onion2web اجازه‌ی دسترسی کاربران به وب‌سایت‌های onion. را به‌راحتی روی مرورگرهایی مانند کروم فراهم می‌کنند. انجام این کار آدرس آی‌پی دستگاه را افشا خواهد کرد و هکرها به سیستم حمله خواهند کرد. برای اینکه طعمه‌ی هکرها نشوید، هنگام گشت‌زدن در دارک‌وب از مرورگر TOR استفاده کنید. نرم‌افزار TOR فعالیت‌ها و ارتباط‌ها را مخفی نگه می‌دارد و مطمئن است.

چگونه می‌توانیم وارد دارک وب شویم؟
چگونه می‌توانیم وارد دارک وب شویم؟

۲. استفاده از TOR بدون استفاده از وی‌پی‌ان

استفاده از شبکه‌ی خصوصی مجازی یا به‌اختصار وی‌پی‌ان (VPN) هنگام گشت‌زدن در وب سیاه ضروری است. TOR در گذشته، چندین‌بار دچار آسیب شده؛ به‌همین‌دلیل، استفاده از VPN درکنار مرورگر TOR توصیه می‌شود. پیش‌ازاین، استفاده از VPN فقط حکم لایه‌ی محافظتی اضافه را داشت؛ اما ازآنجاکه آژانس‌های دولتی نیز مانند هکرهای کلاه‌سفید و کلاه‌سیاه درحال‌یافتن راهی برای شکستن سیستم رمزگذاری TOR هستند و IP واقعی کاربر را پیدا می‌کنند، استفاده از آن‌ها ضروری شده است. VPNهای پولی معمولا بهتر از نسخه‌های رایگان هستند و قابلیت‌های بیشتری مانند امکان ردیابی‌نشدن و مسدودکردن آگهی را به کاربر ارائه می‌دهند.

۳. فعال‌کردن ماکروها و اسکریپت‌ها در دارک وب

فعال‌کردن ماکروها (Macros) و اسکریپت‌ها (Scripts)، مانند جاوااسکریپت، بسیار خطرناک است؛ مگر اینکه با وب‌سایت آشنا و کاملا به آن اطمینان داشته باشید. به‌عنوان مثال، وب‌گردی در یوتیوب ازطریق TOR نیازمند فعال‌کردن اسکریپت‌ها به‌منظور اجرای ویدئوهای آن است. فعال‌کردن اسکریپت‌ها در این مثال امن است؛ زیرا یوتیوب وب‌سایتی ایمن و مطمئن است که گوگل آن را مدیریت می‌کند. بااین‌حال، فعال‌کردن اسکریپت‌ها در وب‌سایت‌های onion. بسیار خطرناک است. این وب‌سایت‌ها می‌توانند با اجرای اسکریپت‌ها و بدون آگاهی کاربر هرچیزی مانند ادور و اسب تروجان و سایر نرم‌افزارهای مخرب را روی سیستم دانلود کنند. این مسئله به نمایش مکرر پاپ‌آپ‌های آزاردهنده یا حتی امکان کنترل کامپیوتر ازراه‌دور منجر می‌شود. TOR به‌طور پیش‌فرض تمام ماکروها و اسکریپت‌ها را غیرفعال می‌کند.

۴. دانلودکردن فایل از وب‌سایت‌های ناشناخته یا غیرمطمئن

دانلودنکردن فایل از وب‌سایت‌های ناشناخته و نامطمئن نیازی به تذکر ندارد؛ اما هنوزهم بسیاری از کاربران گول می‌خورند یا فایل‌ها را خودکار روی کامپیوتر خود دانلود می‌کنند. هیچ فایلی را فقط به‌دلیل جذاب‌بودن محتوایش دانلود نکنید؛ مگر اینکه به وب‌سایت ارائه‌دهنده‌ی آن اطمینان کامل داشته باشید. باوجوداین، اگر واقعا به انجام این کار مجبورید، راه‌حلی ایمنی برایش وجود دارد. استفاده از ماشین مجازی (Virtual Machine)، مانند Virtual Box، در حالت سندباکس (Sandbox)، سیستم‌عامل نصب‌شده روی ماشین مجازی را از سیستم‌عامل اصلی کامپیوتر یا مک جدا می‌کند. این روش به‌اندازه‌ای مطمئن است که می‌توانید محتوای مدنظر خود را از دارک‌وب نیز دانلود کنید.

۵. اشتباه‌گرفتن دارک‌وب با دیپ‌وب

برخی مردم گمان می‌کنند دارک‌وب و دیپ‌وب دو موضوع یکسان هستند؛ درصورتی‌که این‌طور نیست. واقعیت این است که دارک‌وب بخشی از دیپ‌وب است و تا زمان نوشتن این مقاله، فقط ۷ هزار وب‌سایت داشته است. برای درک بهتر کم‌بودن تعداد آن‌ها کافی است بدانید پلیس فدرال آمریکا (FBI) به‌ازای هر وب‌سایت دارک‌وب ۵ کارمند دارد و ۷ هزار وب‌سایت آن‌قدر زیاد نیست که آژانس‌های دولتی نتوانند آن‌ها را پوشش دهند. دیپ‌وب قسمتی از اینترنت است که لزوما برای فعالیت‌های مخرب استفاده نمی‌شود؛ اما موتورهای جست‌وجو به آن دسترسی ندارند. به‌عنوان مثال، شبکه‌‌های داخلی سازمان‌ها، اداره‌ها، دانشگاه‌‌ها و دولت‌ها و نیز پایگاه‌ داده‌های تجاری بخشی از دیپ‌وب هستند. درواقع، دارک‌وب بخشی از دیپ‌وب است که عمدا مخفی نگه داشته می‌شود و فعالیت‌های مخربی دارد.

dark web
چگونه می‌توانیم وارد دارک وب شویم؟

۶. قانونی‌بودن گشت‌زنی در دارک‌وب

برخی گمان می‌کنند استفاده و گشت‌زدن در وب سیاه ایرادی ندارد و قانونی است؛ درصورتی‌که این فکر کاملا اشتباه است. دلیل اینکه وب‌سایتی در دارک‌وب فعالیت می‌کند، این است که غیرقانونی است. به‌عنوان مثال، خریدوفروش موادمخدر و اسلحه و هکرها نمونه‌ای از فعالیت‌هایی است که در دارک‌وب انجام می‌شود. مهم نیست برای خرید محصول یا خدماتی وارد این وب‌سایت‌ها می‌شوید یا فقط قصد کنجکاوی دارید، درهرصورت باید بدانید ورود به دارک‌وب قانونی نیست و خودتان مسئول اتفاق‌های بعد از آن خواهید بود. بااین‌حال، استفاده از وب‌سایت‌های دیپ‌وب مشکلی ندارد و این یکی دیگر از تفاوت‌های دارک‌وب و دیپ‌وب است.

۷. خریدن هر محصول یا خدمتی از بازار وب سیاه

همان‌طورکه در پاراگراف قبلی اشاره کردیم، خریدن محصول یا خدمت از وب سیاه قانونی نیست و اگر فردی حین این کار دستگیر شود، عواقب سختی در انتظارش خواهد بود و احتمال دستگیری نیز هرروز بیشتر می‌شود. بسیاری از کاربران پلتفرم تجارت الکترونیک وب سیاه، مأموران اجرای قانون از سایر کشورها یا کلاه‌برداران یا حتی کسانی هستند که اگر کد ردیابی نداشته باشند، به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانید آن‌ها را پیدا کنید. علاوه‌براین، اغلب تراکنش‌های مالی با بیت‌کوین انجام می‌شوند؛ به‌همین‌دلیل، کاملا ردیابی‌نشدنی هستند. بسیاری از افراد سودجو هزینه‌ی محصول یا خدمت را می‌گیرند و ازآنجاکه ردیابی‌شدنی نیستند، هیچ محصولی را تحویل نمی‌دهند. وب سیاه قانون ندارد و تحویل‌گرفتن محصول یا خدماتی که بابت آن هزینه پرداخت کرده‌اید، همیشه در هاله‌ای از ابهام قرار خواهد داشت.

dark web
چگونه می‌توانیم وارد دارک وب شویم؟

۸. خریدکردن با کارت اعتباری در دارک وب

خریدن محصول یا خدمت از دارک‌وب با کارت اعتباری بزرگ‌ترین اشتباه است. به‌غیر از بیت‌کوین و سایر رمزارزها، هیچ روش پرداخت دیگری ایمن نیست. مطمئنا هیچ شخصی دوست ندارد تراکنش خرید محصولی غیرقانونی را در فهرست تراکنش‌هایش داشته باشد. اگر قصد خرید دارید، فقط از رمزارز استفاده کنید. درحال‌حاضر، بیت‌کوین محبوب‌ترین و امن‌ترین و پایدارترین رمزارز ازنظر ارزش و دسترسی‌پذیری است.

۹. دوست یا دشمن شدن با کاربران وب سیاه

معمولا کاربران مختلفی در وب سیاه فعالیت می‌کنند. دوستی‌ها در این فضا واقعی نیستند و بهترین کار این است که تاحدممکن از برقراری ارتباط با آن‌ها جلوگیری کنید. بسیاری از این افراد مأمور پلیس هستند که برای شناسایی و دستگیری مجرمان قصد دوستی با آن‌ها را دارند و به‌طور کلی، اعتمادکردن به کاربران وب سیاه اشتباه بزرگی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram youtube telegram pinrtest aparat

شبکه های اجتماعی

resume
home
calc
user_panel